130 let
Připravte si thajský salát Som tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Připravte si thajský salát Som tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta | foto: sia

Recept

Připravte si thajský salát Som Tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Jídlo
  •   6:14
Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů. Připravte si salát Som Tam.

Som Tam salát

  • 20 g zelených vařených fazolek
  • chilli paprička rawit (počet kusů podle chuti)
  • 1 líce sušených krevet
  • 2 lžíce loupaných arašídů
  • 30 g zelené papáji nakrajené na nudličky 
  • 20 g čínského zelí na nudličky 
  • 20 g salátové okurky bez semínek (na nudličky)
  • 20 g sojových klíčků
  • 6 lístků thajské bazalky
  • 4 snítky koriandru
  • 8 lístků máty 
  • cherry rajčata nakrájené na poloviny

dresing:

  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžíce palmového cukru nastrouhaného
  • ½ lžíce rybí omáčky

Postup: Suroviny na dresing smícháme dohromady, aby se cukr rozpustil. V hmoždíři rozdrtíme arašídy, sušené krevety a chilli papričky. Do hmoždíře přidáme nakrájenou papáju a bylinky a vše promícháme. Přendáme základ do misky, přidáme ostatní suroviny a dresink a vše promícháme a podáváme. 

Autor: Lidovky.cz