La Degustation Boheme Bourgeoise
Pečené kuře ze Štěpánovska, celer, sláma
Ingredience:
Čerstvě zabité kuře z domácího chovu necháme dva dny odležet. Dále potřebujeme kuřecí vnitřnosti, mladý celer, 500 g čerstvého másla, kmín, sůl, slámu, rukolové lístky a tymián
Postup:
Kuře zbavíme stehen, která použijeme na jiné jídlo, prsa necháme na kosti. Osolíme, opepříme, potřeme máslem a tymiánem. Položíme do pekáče vystlaného slámou a pečeme na grilu na otevřeném ohni asi 20 minut (170°C). Scedíme máslo, do něj přidáme kůži z kuřete a vyškvaříme ji. Mladý celer okartáčujeme v ledové vodě, zabalíme do chlebového těsta a na ohni opékáme asi hodinu. Potom ho rozmixujeme na jemné pyré. Další celer naložíme na kyselo s bobkovým listem a slámou na dva týdny. Jiný celer nakrájíme na tenké plátky, okmínujeme, osolíme a vaříme do sucha dvanáct hodin při 65°C.
PSALI JSME: |
Servis
Celerové pyré posypeme vyškvařenou kuřecí kůží, nakládaným a sušeným celerem a čerstvou rukolou. Prsa a vnitřnosti ohřejeme ve slámovém másle: Slámovým máslem přelijeme před hostem prsa.
Edice 101 Lidových novinRádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz. |