Středa 8. února 2023, svátek má Milada
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Bůček s příchutí Bali a důmyslné detaily. Restaurace QQ Asian Kitchen láká na neotřelé kombinace

Populární podnik s asijskou kuchyní se letos v květnu přestěhoval z Podskalí do nových prostor v Mosaic House. Kromě většího počtu míst čeká hosty i rozšířené menu. Na snímku kachní salát | foto: Honza Zima

Premium
Pražským gurmánům je restaurace se dvěma QQ ve znaku známá už nějaký ten pátek. Dvojice šéfkuchařů Lee Chang (39) a Nyoman Purnata (41) se však rozhodla svůj podnik, ve kterém kombinují chutě balijské, tchajwanské a japonské kuchyně, přestěhovat do nových prostor.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet první měsíc za 1 Kč

Na rozdíl od konkurenčních podniků totiž nabízela moderní fúzi asijské gastronomie, a to zejména díky dvěma šéfkuchařům. Zatímco Nyoman Purnata do Česka přišel z ostrova Lembongan nedaleko Bali, jeho kolega Lee Chang se narodil tchajwanským rodičům v americkém Coloradu.

Do Prahy se oba přestěhovali v roce 2009 a poprvé se setkali v kuchyni podniku LS Club. Padli si do oka a po dvou týdnech už nad pivem, které si pravidelně dávali po práci, začali přemýšlet o vlastním podniku. „Než jsme otevřeli první QQ, zabralo to asi dva roky. Trvalo nám najít ideální lokaci. Samozřejmě bychom byli nejraději v centru, ale nájmy jsou tam obrovské. Nejprve to vypadalo, že otevřeme na Žižkově, ale nakonec jsme objevili skvělý prostor v Podskalí,“ vypráví Lee. „Nájem byl levný, a tak jsme místo neřešili. Prostě jsme chtěli do svého.“

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor:

Mohlo by vás zajímat