Marinovaný filet mořského vlka s pomelem a jablky grana smith
- 400 g filet mořského vlka
- 250 g cukru
- 500 g soli
- fenykl
- kopr
- jeden citron
- jeden pomeranč
- jedna mandarinka
- 2 jablka grana smith
- 1 pomelo
- 1 dcl olivového olej
- 100 g řapíkatého celeru
- 20 g mini bazalky
Filet mořského vlka opláchneme a osušíme. Sůl s cukrem rozmícháme v misce, přidáme nasekaný kopr, fenykl, kůru z citrusů a následně i šťávu z nich. Filet zasypeme směsí cukru a soli po obou stranách, vložíme do pekáče a necháme marinovat v lednici cca 60 minut. Poté maso vyjmeme, opláchneme a znovu osušíme. Pomocí filetovacího nože vytvoříme tenké plátky mořského vlka.
Očistíme pomelo a dužinu rozdělíme na drobné kousky. Marinujeme citronem a olivovým olejem. Vlka klademe do kulatého tvořítka ve vrstvách s pomelem a s jablky. Poslední vrstvu vlka poklademe na plátky nakrájeným řapíkatým celerem a znovu jablky. Vše zalijeme olivovým olejem a zakápneme citronem. Přidáme bazalku a můžeme servírovat. Jako vhodná příloha jsou pečené pohankové placičky.