Bruschetta s burratou a marinovaným lososem
- 200 g marinovaného lososa bez kůže
- 1 burrata
- 1 citron
- 3 plátky světlé bagety
- hořčice
- polníček
- sůl a pepř
Postup: Marinovaného lososa nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Přidáme olivový olej s trochou citronu, sůl, pepř, lžíci hořčice a promícháme. Plátky bagety vložíme na gril, dokud nebudou z obou stran hezky křupavé. Nakrájíme burratu a osolíme. Na talíř servírujeme nejdříve ugrilovanou bagetu s trochou olivového oleje, přidáme lístky polníčku, burratu a na vrch kousky marinovaného lososa.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá Alberto také dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |