Měkký krab se salátem
- 1 krab s měkkou skořápkou
- 1 rajče
- 1 avokádo
- 1 červená cibule
- 3 lístky salátu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 citron
- tempura
- olivový olej
- wasabi majonéza
- sůl
Postup: Nejdříve si připravíme salát. Cibuli, rajčata a avokádo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. K zelenině přidáme nadrobno pokrájený salát společně se šťávou z jednoho citronu, olivový olej, sůl a vše lehce promícháme. Do další misky nasypeme lžíci hladké mouky s tempurou. Kraba ve směsi obalíme a na rozpáleném slunečnicovém oleji ho při teplotě 180° usmažíme dozlatova. Na talíř servírujeme se salátem a podle chuti přidáme wasabi majonézu.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |