Pod stropem jsou jako dekorace zavěšené prvorepublikové kufry a dětské kočárky. Odkaz na Masaryka tu najdete v bustě na stěně zadní místnosti, a hlavně v jeho citátech na omítnutých částech stěn.
ČTĚTE TAKÉ: |
Restaurace slibuje českou a italskou kuchyni, tomu také odpovídá výběr zkoumaných jídel. Jako předkrm Caprese, mozzarela s rajčaty, olivový olej a opečený toast (85 Kč), tady opravdu nejde nic zkazit. Z české klasiky zdařilá vepřová žebírka marinovaná v medu s křenem a hořčicí (600 g, 139 Kč) s výraznou kmínovou chutí. Italskou kuchyni prověřilo Fettuccine Salmone s uzeným norským lososem, smetanou, uzeným sýrem, česnekem a parmezánem (159 Kč), mdlé nudle ale jako by chtěly ilustrovat v praxi Masarykův citát „Špatné překonávat dobrým, to není tak těžké, ale těžko je překonávat dobré lepším“.
Dezert, vanilková zmrzlina s horkými malinami a šlehačkou (85 Kč), doložil malou originalitu nabídky. Pivo se tu točí krušovické – 10° a dožínková 14°, absenci vinného lístku vyvažuje obsluha nabídkou italského vína z oblasti Toskánska, lambruskem a nepříliš rozsáhlou kolekcí rakvických vín.