130 let
Šéfkuchař pražské restaurace Zlatá Praha Pavel Buchwaldek

Šéfkuchař pražské restaurace Zlatá Praha Pavel Buchwaldek | foto: Lidovky.cz

Michelinská hvězda by nám slušela, myslí si nový šéfkuchař Zlaté Prahy

Jídlo
  •   13:06
PRAHA - Známá restaurace Zlatá Praha má nového šéfkuchaře Pavla Buchwaldka. Restaurace, která sídlí v budově pražského hotelu InterContinental, se od března bude moct pochlubit novým menu. A sám šéfkuchař má jenom ty nejvyšší ambice.

Buchwaldek, který nastoupil v lednu, chce zavést mnoho změn. Prvním velkým krokem bylo zjednodušení menu, které se zaměří převážně na českou a francouzskou kuchyni. Podle kuchařových slov je základem úspěchu „pořádný základ“ a hlavně používat lokální suroviny.

Ambiciózní kuchař chce do konce roku posunout Zlatou Prahu do TOP 30 nejlepších restaurací u nás. A míří ještě dál. Rád by totiž získal michelinskou hvězdu. Sám kuchař už vařil v restauracích s tímto oceněním. Po střední škole zamířil do Anglie, kde pracoval v restauraci The Berkeley, která patří trojnásobnému držiteli michelinské hvězdy Pierru Koffmanovi.

Před Zlatou Prahou působil Buchwaldek v Alcronu nebo dánské restauraci Noma známého kuchaře Reného Redzepiho, která se během olympijských her na několik týdnů přestěhovala z Kodaně do Londýna.

Autoři: Lidovky.cz