Dýňové consommé s kari, koriandrem a sýrem feta
Consommé
- 3 l hovězího vývaru
- 1 kg dýně hokkaido
- 5 g koriandrového semínka
- sul a pepř
- 100g másla
Dýni umyjeme a vydlabeme a nakrájíme na kostky a dáme upéct a do trouby cca 180°C dokud není dýně dozlatova upečená, koriandr na sucho o toustujeme, koriandr a dýni dáme do studeného vývaru, přivedeme k varu a pomalu táhneme cca 1 hodinu, potom scedíme přes plátno. Zredukujeme na 1litr a dochutíme solí a pepřem. To co zbyde v plátne rozmixujeme dohladka s máslem dochutíme, solí přecedíme přes jemný cedník a použijeme při servírování.
Kari kaviár
- 125 ml hovězího vývaru
- 10 g kari
- 2 g agaru
- sůl
- 500 ml slunečnicového oleje
Olej dáme do mrazáku a necháme zchladit, do studeného vývaru přidáme špetku soli a agar za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 20 vteřin, za občasného míchání necháme zchladnout na 60°C, přelejeme tekutinu do plastové lahvičky a nakapeme do prochladlého oleje po minutě scedíme přes cedník a necháme okapat,
Na dochucení:
- lístky koriandru
- opražené dýňové semínko
- feta sýr