Úterý 29. listopadu 2022, svátek má Zina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Polévka na zahřátí. Připravte si vynikající gulášovku podle Jana Punčocháře


Stačí pár dostupných surovin, a hrnec oblíbené vydatné polévky je na světě | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Recept
Talíř husté kouřící polévky, ve které málem stojí lžíce, plné šťavnatých kousků masa a vonící po majoránce, kmínu a česneku. To je v sychravém podzimu lákavá představa. Gulášovku podle Jana Punčocháře směle uvařte rovnou z dvojité dávky; budete si znovu a znovu chodit přidávat.
aktualizováno 

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet tři měsíce zdarma

Lezavé podzimní měsíce si o prohřátí říkají čím dál hlasitěji, a pokud jde o jídlo a pití, talíř horké polévky v tomto ohledu trumfne máloco.

Šéfkuchař a majitel restaurace U Matěje svoji verzi připravuje z hovězí kližky, nacházející se na předloktí nohy zvířete. Kližka patří k nejvíc prorostlým druhům masa: kromě tuku tvoří část typického mramorování taky onen „klih“ – šlachy plné cenného kolagenu.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor: