Zapečená vejce s mozzarellou
Ingredience:
- 4 g řepkového oleje
- 20 g cibule
- 20 g pórku
- 2 ks vejce
- 25 g mozzarelly light
- bazalka
- sůl
- pepř
- 50 g pečiva
Postup: Cibuli nakrájíme najemno, pórek na tenká kolečka. Orestujeme na rozpáleném řepkovém oleji. Směs vložíme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vajíčky, která jsme už ochutili solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Nakonec posypeme pokrájeným sýrem a dáme zapéct do trouby. Pečeme, dokud vejce neztuhnou. Podáváme s pečivem.
Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně nevyléčíte, ani se mu nevyhnete, ale posílením obranyschopnosti zvýšíte i odolnost vůči virům a bakteriím. Server Lidovky.cz připravil ve spolupráci s nutriční specialistkou Kateřinou Šimkovou ze Zdravého stravování seriál plný rad a receptů, které vám pomohou nejenom v době pandemie zlepšit imunitu.