Festival nabídne netradiční cizokrajné pokrmy, prodej exotických surovin, ale také nevšední kuchařské ukázky a bohatý doprovodný program, řekl ČTK pořadatel akce Pavel Pichler.
„Tak jako v roce 2016 i letos nechceme nabízet něco, co lze běžně koupit v supermarketu. Návštěvnici se mohou těšit na netradiční jídla, hmyzí kuchyni a exotické pokrmy, které jsou sice běžné, ale spíše daleko od Česka,“ uvedl Pichler.
Kromě z pohledu tuzemských gurmánů extrémních pokrmů budou k ochutnání také zahraniční piva, arabská káva nebo exotické nápoje z Asie. „Jsme si vědomi, že hranice extrémního a exotického jídla je pro každého někde jinde. Proto kromě extrém zóny na návštěvníky čekají i běžnější pokrmy od restaurací, které budou připravovat pokrmy z thajské, arabské nebo čínské kuchyně,“ dodal Pichler.
Akce bude stejně jako loni pojata jako malý domácí festival, na který podle Pichlera dorazí dorazí milovníci pohody, dobré nálady a jídla. „Chceme, aby všichni, kdo přijdou, mohli ochutnat co nejvíce jídel a viděli, jak se jednotlivé suroviny upravují, jak je správně okořenit i naservírovat. Proto nemůžeme dělat festival pro tisíce lidí a počet návštěvníků korigujeme on-line předprodejem,“ podotkl Pichler.