Jak televizní vaření bude vypadat? „Přímo v Praze a na Slovensku budou natáčeny původní pořady, na kterých se budou podílet čeští kuchaři a místní celebrity,“ prozradila serveru Lidovky.cz Erika Luzsicza, ředitelka společnosti Axocom, která má rozjezd a programovou skladbu Food Channel na starosti. Prozatím však tají, které známé osobnosti či kuchaři se na obrazovce objeví.
Zapomeňte na vaření s Bohdalovou
Kulinářské pořady se stávají v posledních letech fenoménem nejen v Česku, ale zejména v zahraničí, kde přední kuchaři bývají dost velebeni. V tuzemsku pak profesionály nahrazují spíše známé osobnosti typu Jiřina Bohadlová, které nabízejí spíše omšelou zábavu a stále dokola opakující se pohled do českých kuchyní. Plnoformátový kanál se specializovanými pořady tohoto typu tu prozatím chyběl.
Jak skladovat pažitku či co je to tajine? |
Nicméně proč právě nyní by měli Češi koukat téměř nonstop na pořady o vaření a životosprávě? „Stejně jako v zahraničí, i v Česku je obrovský zájem a poptávka téměř po všem týkající se stravování a zdravého životního stylu. Roste zájem o kurzy po vaření, kuchařky patří dlouhodobě mezi bestsellery, lidé se stále více zajímají o kvalitní potraviny. Navíc i na klasických televizních kanálech patří pořady o vaření mezi nejsledovanější. Vždyť Češi každoročně utratí zhruba tři čtvrtě miliardy korun jen za kuchyňské roboty a další náčiní do kuchyně,“ vysvětluje Luzsicza.