Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Zdraví

Občerstvení ze stánků snězte hned, syrové maso patří do izolace. Jak v létě správně nakládat s jídlem?


Syrové maso (ilustrační foto) | foto: Shutterstock

Premium Rozhovor
Každoročně se v létě potýká řada lidí se zdravotními komplikacemi z jídla. Přitom stačí dodržovat základní hygienická pravidla – jídlo udržovat v chladu a nevystavovat jej slunci a také používat jiné nádobí a nože na syrové maso než na ostatní jídlo. Nejen na to upozorňuje hygienik Roman Letošník.
aktualizováno 

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

LN Češi stále více vyhledávají různé farmy nebo farmářské trhy, kde si kupují jídlo. Vědí ale, jak s nakoupeným zbožím naložit?
Občerstvení prodávané ze stánků v rámci různých kulturních a sportovních akcí anebo trhů „do ruky“ je téměř bezvýhradně určeno k okamžité spotřebě a riskuje každý, kdo si takto zakoupené pokrmy, zejména při letních teplotách, nechává na později. Informaci, jak se zakoupenou potravinou zacházet, lze najít buď na jejím obalu, nebo by ji měl sdělit prodejce. Je nanejvýš doporučeníhodné rozmyslet si koupi výrobků, a netýká se to jen potravin masných či mléčných, které prodejce vystavil na pult slunci a teplu napospas, takže počty mikroorganismů schopných vyvolat onemocnění rychle narůstají.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!