Vcelku to souzní s důsledným zákazem kouření v podniku - zapálit si cigaretu nelze ani v prostorném venkovním sezení ve dvoře statku z 19. století. Kuřáci se musí spokojit s lavicemi na návsi před restaurací.
Styl kuchyně nazval jeho šéf Pavel Mencl venkovským, já bych dodal moderní venkovský. Kuchyně dbá totiž nejen na chuťové buňky strávníků, ale i na jejich snadné zažívání a štíhlou linii. Pokrmy jsou spíše lehčí a dobře stravitelné.
ČTĚTE TAKÉ: |
Náš průzkum začal předkrmovým talířem: zvěřinová paštika s karamelizovanými jablíčky a brusinkovou omáčkou, terinka z uzeného lososa s bylinkovým tvarohem a mousse z kozího sýra s akátovým medem (135 Kč).
Ze stálé nabídky se osvědčilo jak pečené kachní stehno s červeným zelím a bramborovými knedlíky se smaženou cibulkou (155 Kč), tak pečený hřbet z mladého prasátka s nastavovanou kaší, savojskou kapustou a omáčkou z černého piva (175 Kč). Najdete tady i velice pestrou denní nabídku o deseti až dvanácti titulech.
Čepují zde Pilsner Urquell a nefiltrovaný Gambrinus 10°, v lahvi pak dostanete nealko Birell a černého kozla. Vína nabízejí hlavně italská a moravská.