130 let

FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha. Milan Baroš z Baníku Ostrava odchází po červené kartě z hriště a diskutuje se čtvrtým rozhodčím (uprostřed) zápasu. Zády v červeném je trenér Baníku Ostrava Bohumil Páník. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Názor

KOMENTÁŘ: Vzkaz pro Baroše a ostatní rebely: Chování hráčů musí mít meze

Sport
  •   15:29
PRAHA - Nejen samotný případ útočníka Milana Baroše, jeho průběh, výsledek a vynesený trest by měl být českým sportovním prostředím sledován. Tuzemská kopaná si má vzít za svůj také vzkaz Ligové fotbalové asociace.

Baroš zná svůj trest. Za běsnění si nezahraje pět zápasů a zchudne o 150 tisíc

Ta doufá, že aktuální kauza přiměje Baroše i ostatní hráče, aby se v budoucnu urážlivého chování vůči rozhodčím vyvarovali. „Věříme, že trest je dostatečný i na to, že bude mít vliv i na zbytek ligy a že si takové chování už hráči nedovolí,“ uvedl mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Bohužel pro ligu a také pro něj samotného je někdejší elitní kanonýr kromě úctyhodné pomoci milovanému Baníku vnímán jako zpupný frajer, před nímž se mají mít rozhodčí na pozoru. A pořádně seřvat od plic sudího si každé ligové kolo dovolí i řada dalších hráčů. Přitom často úplně nesmyslně za evidentní prohřešky. Sami tak rozhodčím práci ztěžují a zároveň tím ubližují i oběma týmům na hřišti, takový tlak se na jejich práci nutně musí podepsat.

FC Banik Ostrava - SK Slavia Praha. Milan Baroš klečí po zahozené šanci.
FC Banik Ostrava - SK Slavia Praha. Milan Baroš kontroluje míč.

Samozřejmě, arbitři jsou chybující a nespravedlnost se po právu nelíbí nikomu, avšak vše má mít své meze: jejich chyby i chování aktérů zápasů k nim.

Autor: Tomáš Kubánek