130 let

Lionel Messi se rozčiluje poté, co mu Chris Smalling zlomil nos. | foto: Reuters

Messi odešel ze zápasu s United se zlomeným nosem. ‚Musíte trpět, abyste byli mistry,‘ říká kouč Barcy

Sport
  •   13:45
manchester - Fotbalisté Barcelony ve středu v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem United poprvé dokázali zvítězit na Old Trafford a trenér Ernesto Valverde přiznal, že nešlo o pohledný zápas. Podle španělského kouče to však byla známka kvality, protože i ti největší šampioni musí občas trpět.

Barcelona udolala United, Ronaldův Juventus remizoval na půdě Ajaxu

United sice měli dvakrát víc střel než Barcelona, ale poprvé od roku 2005 doma ani jednou netrefili branku. O výhře katalánského celku navíc rozhodl vlastní gól Luka Shawa z dvanácté minuty. 

„Je to naše první vítězství na Old Trafford, takže odjíždíme s dobrým pocitem. Občas jsme sice trpěli, ale abyste byli mistři, tak musíte občas trpět,“ dodal.

Valverde také ocenil Luise Suáreze, který sice v Lize mistrů už čtyři roky neskóroval venku, ale právě po hlavičce uruguayského útočníka si dal Shaw vlastní branku. 

„Trápil obránce, bojoval na všech frontách a tvrdě pracoval. V tom je jeho přínos bez ohledu na to, jestli dává, nebo nedává góly,“ uvedl Valverde.

Záložník Manchesteru United Paul Pogba.
Lionel Messi a Arturo Vidal v debatě s rozhodčím Gianlucou Rocchim.

Starosti trenérovi naopak přidělalo zranění Lionela Messiho, kterému Chris Smalling při souboji rozbil nos a není jisté, jestli argentinská hvězda nastoupí k víkendovému utkání s Huescou. 

„Messi se po zákroku necítil dobře. Uvidíme, jak na tom bude, protože dostal pořádnou ránu,“ uvedl Valverde.

Odveta ve Španělsku je na programu příští týden a podle stopera Gerarda Piquého se musí mít Barcleona na pozoru. United totiž v osmifinále s Paris St. Germain prohráli domácí zápas 0:2, v Paříži ale uspěli 3:1 a postoupili. 

„Všichni jsme viděli, co United dokázali v předchozím kole. Paris St. Germain měl větší náskok než my a jak dopadl.“ prohlásil.

Autor: ČTK