130 let
Tampa Bay slaví postup

Tampa Bay slaví postup | foto: ČTK

NHL zná dalšího postupujícího do 2. kola play off. Slaví Palátova Tampa Bay, vyřadila Columbus

Sport
  •   22:04
Toronto - Hokejisté Tampy Bay s útočníkem Ondřejem Palátem vyhráli v pátém utkání série 1. kola play off NHL nad Columbusem 5:4 v prodloužení a slaví postup po triumfu 4:1 na zápasy. Lightning nejdříve promarnili vedení 2:0 a prohrávali 2:4, ale jejich obrat dovršil v čase 65:12 postupovým gólem Brayden Point. Palát v dresu vítězů nebodoval.

Voráček asistoval u vítězného gólu Philadelphie proti Montrealu, Washington odvrátil vyřazení

Tampa Bay získala mezi šestou a sedmou minutou rychle dvoubrankový náskok. Skóre otevřel Tyler Johnson tečí střely slovenského obránce Erika Černáka a za 61 vteřin upravil na 2:0 střelou z levého kruhu Blake Coleman. Ve 12. minutě snížil z dorážky Nick Foligno, druhé dějství pak Columbus zcela ovládl a otočil stav.

1. kolo play off NHL:

Východní konference (Toronto) - 5. zápas:

Tampa Bay - Columbus 5:4 v prodl. (2:1, 0:2, 2:1 - 1:0)

Branky: 6. T. Johnson, 7. Coleman, 53. Shattenkirk, 59. Cirelli, 66. Point - 12. N. Foligno, 30. Stenlund, 40. Wennberg, 50. Bjorkstrand. Střely na branku: 25:41. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Point, 2. Cirelli (oba Tampa Bay), 3. Gavrikov (Columbus). Konečný stav série: 4:1.

V poměru střel na branku kralovali Blue Jackets ve druhé dvacetiminutovce 24:8. V polovině utkání smazal ztrátu v přesilové hře Kevin Stenlund, který nadvakrát prostřelil Andreje Vasilevského a ve druhém utkání v play off v kariéře slavil premiérovou branku. Obrat dokonal 16 sekund před druhou pauzou Alexander Wennberg, jenž se trefil z pozice mezi kruhy.

V 47. minutě pomohla Blue Jackets tyč po střele Michaila Sergačova a v čase 49:33 zvýšil náskok Columbusu Oliver Bjorkstrand. Celek z Floridy neuspěl s trenérskou výzvou, při které chtěl dosáhnout odvolání gólu kvůli kontaktu brusle Pierrea-Luce Duboise v brankovišti s Vasilevským, po kterém ruský gólman upadl.

V 53. minutě vrátil Tampu Bay do hry Kevin Shattenkirk a 98 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal Anthony Cirelli, od jehož brusle se za Joonase Korpisala odrazila Pointova přihrávka. Point se potom sám postaral o ukončení série, když po přihrávce Nikity Kučerova zůstal sám před finským gólmanem a bekhendovým zakončením rozhodl. Lightning tak Columbusu oplatili vyřazení v loňském 1. kole po jednoznačném výsledku 0:4 na zápasy.

Autor: ČTK