130 let

Adam Karabec ze Sparty- | foto: ČTK

Nová smlouva pro sparťanský klenot. Karabce čeká dlouhá cesta, dostane prostor, říká Rosický

Sport
  •   19:55
Praha - Mladý fotbalový záložník Adam Karabec podepsal novou smlouvu se Spartou Praha. Šestnáctiletý talent by měl podle kontraktu na Letné zůstat minimálně do roku 2023.

Karabec zahájil tuto sezonu v týmu do 19 let, během podzimu se přesunul do béčka a od jara je součástí ligového A mužstva. Za ně letos odehrál sedm zápasů a na konci května vstřelil v Karviné po minutě na hřišti branku, díky níž se stal třetím nejmladším střelcem v historii české ligy. V dalších zápasech si připsal i gólové asistence.

„Adam je velký sparťanský talent. Čeká ho ještě dlouhá cesta k tomu, aby se z něj stal důležitý hráč A-týmu, ale my mu k tomu dáme čas a prostor. Máme radost z toho, že můžeme dávat šanci fotbalistům z naší mládeže, zabudovávat talentované hráče do A-mužstva je totiž důležitou součástí naší koncepce,“ říká sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Adam Karabec ze Sparty-
Dávid Hancko ze Sparty se raduje z gólu.

Karabec tak následoval svého jmenovce Adama Hložka, jenž se také v šestnácti letech prosadil do sparťanského áčka a je jeho oporou. „Adam je pro mě velký vzor, že se to v tak mladém věku dá zvládnout. Není to pravidlo, ale Adam je důkazem toho, že to jde,“ uvedl Karabec. „Určitě musím ještě zapracovat na fyzické síle, abych se vyrovnával se souboji v dospělém fotbale. Zároveň musím nabrat herní zkušenosti, které se snad dostaví s tím, jak budu dostávat šanci na trávníku,“ dodal mládežnický reprezentant.

Autor: ČTK