130 let

Mike Tyson během tréninku. | foto: Reprofoto

Popichuje Tyson McGregora k návratu do ringu? ‚Nakopal bych mu zadek, s Mayweatherem se ale držel’

Sport
  •   16:28
Las Vegas - Když oznámil svůj návrat do ringu, strhl na sebe pozornost celého světa. Mike Tyson zásluhou své aktuální formy ani ve čtyřiapadesáti letech neřekl poslední slovo, teď se vyjádřil i k irskému zápasníkovi Conorovi McGregorovi, jenž potřetí během čtyř let oznámil konec s MMA.

Nejen fanoušci boxu byli z Tysonova návratu do ringu doslova u vytržení. Po řadě spekulací se široká veřejnost v pondělí dočkala konkrétního jména - na exhibici 12. září vyzve „Železný Mike“ neméně slavného Roye Jonese Jr.

V nočním televizním pořadu The Tonight Show vysílaném stanicí NBC se americkému komikovi Jimmymu Fallonovi rozpovídal i o Conorovi McGregorovi.

„Nakopal bych mu zadek,“ reagoval Tyson na otázku, jestli by se v ringu utkal s jinými legendami bojových sportů, konkrétně například s irským zápasníkem.

Mike Tyson během tréninku.
Mike Tyson a Evander Holyfield už opět coby přátelé před šesti lety.

Nejzlejší muž planety, jak se Tysonovi přezdívá, by mohl uvítat myšlenku na to střetnout se s bývalou hvězdou UFC. V utkání by bylo jistě spoustu peněz a prestiže, ve skutečnosti byl ale čtyřiapadesátiletý Američan McGregorovým fanouškem při pokusu o přechod z klece do boxerského ringu.

Ve svém jediném profesionálním boxerském souboji podlehl Ir v desátém kole po technickém K.O. Floydovi Mayweatherovi, mistrovi tohoto oboru.

„Nikdy ve svém životě neměl boxerský zápas a vydržel deset kol s největším bojovníkem tohoto sportu za posledních 100 let. Je třeba si uvědomit, s kým bojoval, a hlavně jakým způsobem. Kritiku za tento duel si rozhodně nezasloužil,“ uzavírá Tyson.

Snaží se Tyson po McGregorově konci v MMA Ira zlanařit k dalšímu ostře sledovanému duelu v ringu?

Autor: David Ako