Veganský hot dog
- 500 g zeleniny – brambory, dvě mrkve, ½ hlávky červené řepy, menší růžičku karfiolu, 3 šalotky
- 1 a ½ čajové lžičky sladké červené papriky
- 1 čajovou lžičku kmínu
- sůl
- koření
- 1 a ½ hrnečku ovesné mouky
Postup: Zeleninu si uvaříme nad párou do měkka. Řepu je potřebné vařit o něco déle anebo nakrájet na menší kousky, aby se uvařila/udusila spolu s ostatní zeleninou. Hotovu zeleninu dejte do mixéru a postupně přidávejte ostatní ingredience – koření, cibulku a mletou ovesnou mouku, kterou je možné nahradit i jinými zdravými moukami. Výsledná hmota je tužší a dobře tvarovatelná. V případě, že je řidší, přidejte ještě mouku. Vlhkýma rukama tvarujte šišky nebo podlouhlé párky, které můžete buď odložit do lednice, grilovat, nebo opékat. Příprava nad párou je nutná v důsledku přítomnosti mouky, kterou je lepší ještě tepelně upravit. Po ugrilování nebo pečení naplňte bagetky párky a podávejte se zeleninou a jinými přílohami.
Recepty pro Kitchenaid.cz připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma.“