6. prosince 2012 15:00 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Recepty nejlepších restaurací:
královské holoubě z Anjou

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 2Diskuse
Terasa u Zlaté studně/ Královské holoubě z Anjou s karamelizovanou čekankou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Terasa u Zlaté studně/ Královské holoubě z Anjou s karamelizovanou čekankou | foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková
Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně odkrývat recepty vyhlášených kuchařů z nejlepších restaurací.

Terasa U Zlaté studně


Královské holoubě z „Anjou“ s karamelizovanou čekankou, jedlými kaštany a koňakovo-čokoládovým sosem (4 osoby)

Ingredience:
4 ks  holoubě z Anjou, ½; kg  čekanky, 100 g  jedlé kaštany, 60 g  keňské fazolky, 50 g čokoláda Belcolada, 0,5 cl koňaku, 0,5 cl Cointreau, ½; l  fondu z holoubat, 50 g  jeřabiny, 50 g hlíva královská, 100 g máslo, sůl, pepř, divoké koření

Holoubata vykostíme, osolíme, opepříme. Stehna zvlášť podusíme se založeným fondem ze skeletů, kořenové zeleniny a divokého koření. Holubí prsa připravujeme velmi krátce, tzv. “na minutku” – zprudka pečené po obou stranách. Poté je dáme stranou na teplé místo, aby uležely.
 
Čekankový konfit:
Na nudličky nakrájenou čekanku podusíme v cukrovém rozvaru, scedíme a poté na másle společně s pomerančovou šťávou a cukrem karamelizujeme. Na závěr přidáme likér Cointreau, osolíme a opepříme.

PSALI JSME:

Sos:
Kořenový základ s divokým kořením zarestujeme a zalijeme červeným vínem, zredukujeme, přidáme vývar z holoubat, poté znovu zredukujeme. Dochutíme koňakem, osolíme, opepříme. Přidáme čokoládu a na závěr zjemníme máslem. Scedíme a zpátky vložíme stehýnka holouběte.

Podávání:
Na porci vždy podáváme 2 prsíčka a 2 stehna, spolu s orestovánými keňskými fazolkami, jedlými kaštany a jeřabinami. Jako příloha servírujeme konfitovanou čekanku a zprudka na másle opečenou hlívu královskou. Stehna přeléváme koňakovo-čokoládovým sosem.

Edice 101 Lidových novin

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Lidovky.cz
  • 2Diskuse


REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Přidejte zkušenost se svou porodnicí na eMimino.cz
Přidejte zkušenost se svou porodnicí na eMimino.cz

pomůžete tak jiným maminkám, které mají porod před sebou.