130 let

Jason Momoa jako Aquaman. Snímek Aquaman (2018) | foto: DC

Filmové premiéry: Pavoučí hrdinové se v souboji postaví vládci Atlantidy

Kultura
  •   18:00
ATLANTIDA/LOS ANGELES - Druhý prosincový týden budou o přízeň diváků soupeřit v kinech tři filmy. Animovaného Spider-Mana doplní zběsilá akční jízda z hlubin a komedie o záchraně Vánoc.

Aquaman

Arthur Curry (Jason Momoa) zjistí, že je Aquaman, král Atlantidy. Superhrdina, člen Ligy spravedlnosti, měl ale poněkud komplikovaný zrod. Curry je totiž zpočátku ve své funkci naprosto bezradný a nepomůže tomu ani fakt, že je jeho království ohroženo velmi nebezpečným nepřítelem. Aquamanův nevlastní bratr Orm (Patrick Wilson) totiž plánuje uzmout vládu pro sebe a zničit všechny suchozemce.

Spider-Man: Paralelní světy

Miles Morales není úplně běžný teenager. Má druhou identitu jako pavoučí superhrdina Spider-Man. Není ale sám, protože když se světy prolnou, vpadnou do jeho světa i jiní Spider-Manové včetně jednoho prasečího (opravdu!). Je nicméně pravdou, že čím více superhrdinů, tím více si zlo nadělá do kalhot. 

Vánoce a spol.

V Santově dílně je vyhlášen poplach nejvyššího stupně! Všichni jeho skřítci pomocníčci jsou nemocní a nemohou pracovat. Vánoce jsou v ohrožení. Santa se proto musí vydat mezi lidi, aby našel lék pro své svěřence. Tím ale spustí celou řadu bláznivých příhod, kterého od lékárny odvádějí stále dál a dál! Sežene Santa lék včas? 

Autor: Jaroslav Totušek