130 let
Robert Plant a jeho Sensational Space Shifters

Robert Plant a jeho Sensational Space Shifters | foto: Reprofoto

Robert Plant je první ohlášenou hvězdou Colours of Ostrava

Colours of Ostrava
  •   17:30
Zpěvák skupiny Led Zeppelin, nositel Řádu britského impéria a několika Grammy Robert Plant je první ohlášenou hvězdou festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční od 17. do 20. července 2014. Plant, který se do Ostravy a zároveň do České republiky vrátí po osmi letech, přijede se svojí současnou kapelou Sensational Space Shifters.

Kapelu Sensational Space Shifters tvoří Juldeh Camara, západoafrický hráč na jednostrunné housle riti, dvojice kytaristů Skin Tyson a Justin Adams, bristolský mistr trip hopu John Baggott a baskytarista Billy Fuller s bubeníkem Davem Smithem. 

Dalšími nově potvrzenými účinkujícími na Colours of Ostrava jsou americká zpěvačka a básnířka nigerijského původu Iyeoka a tajemná psychedelická formace Goat ze švédské vesnice Korpolombolo. Jako první již byl potvrzen americký písničkář John Grant.

ČTĚTE TAKÉ

Festival Colours of Ostrava 2014 proběhne od 17. do 20. července v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Jeho součástí budou kromě koncertů zahraničních i domácích kapel, také workshopy, diskuse, filmy a dalších aktivity na otevřených i krytých scénách.

Čtyřdenní vstupenky v první vlně jsou již k dostání výhradně přes e-shop Colours of Ostrava za 1390 korun ve formě e-ticketu a za 1410 korun ve fyzické podobě. Uvedená cena je limitována na prvních 6000 kusů nebo do 31. prosince 2013. Zároveň si zájemci mohou koupit i místo ve stanovém městečku, parkování či místo pro karavan.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz