Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Božíhodová kachna. Jak na sváteční kachní stehna pečená ve vlastním tuku, poradí Jan Punčochář


Zatímco kachna se peče velmi pomalu, při přípravě placek je třeba pracovat rychle – těsto mívá tendenci řídnout | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Doporučujeme
Ve vlastním tuku pečená kachní stehna jsou tak akorát slavnostní a přitom domácká, že se rozhodně neztratí ani na svátečním stole. Doplňte je třeba cibulovým zelím a plackami z pečených brambor se žloutky a čerstvou petrželkou.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

K Vánocům a přelomu roku se víc než ke které jiné roční době váže řada pověr – a platí to i pro to, co by se v těch dnech mělo či nemělo objevit na talíři. Jedna z nejznámějších praví, že na Nový rok bychom se měli vyhnout drůbeži a opeřencům jako takovým: kuřatům, husám nebo třeba kachnám – jinak by nám z domu mohlo uletět štěstí.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!