130 let
Zatímco kachna se peče velmi pomalu, při přípravě placek je třeba pracovat...

Zatímco kachna se peče velmi pomalu, při přípravě placek je třeba pracovat rychle – těsto mívá tendenci řídnout | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Premium

Doporučujeme

Božíhodová kachna. Jak na sváteční kachní stehna pečená ve vlastním tuku, poradí Jan Punčochář

Jídlo
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Ve vlastním tuku pečená kachní stehna jsou tak akorát slavnostní a přitom domácká, že se rozhodně neztratí ani na svátečním stole. Doplňte je třeba cibulovým zelím a plackami z pečených brambor se žloutky a čerstvou petrželkou.

K Vánocům a přelomu roku se víc než ke které jiné roční době váže řada pověr – a platí to i pro to, co by se v těch dnech mělo či nemělo objevit na talíři. Jedna z nejznámějších praví, že na Nový rok bychom se měli vyhnout drůbeži a opeřencům jako takovým: kuřatům, husám nebo třeba kachnám – jinak by nám z domu mohlo uletět štěstí.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: