23. prosince 2016 6:10 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Bramborový salát bez kořenové zeleniny podle michelinského kuchaře

Bramborový salát (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Bramborový salát (ilustrační foto) | foto: Shutterstock

Se slaninou, zakysanou smetanou a pažitkou. Za to bez kořenové zeleniny. Vyzkoušejte recept michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka z restaurace Field.

Recept na bramborový salát bez kořenové zeleniny

  • 500 g ve slupce vařených brambor
  • 80 g slaniny
  • 1 červená cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 4 lžíce kvalitní zakysané smetany
  • 3 lžíce najemno sekané pažitky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme jemně krájenou cibulku, slaninu. Poté přidáme brambory a krátce orestujeme. Přendáme do misky částečně necháme vychladit a poté přidáme zakysanou smetanu, sekanou jarní cibulku a pažitku ochutíme soli, pepřem.

Jaký bramborový salát udělat letos?

apeAlena Pecháčková