10. září 2019 5:03 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Italové v kuchyni: Jak na grilovaného pstruha?

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Grilovaný pstruh s mátovou cuketou

  • 1 filet ze pstruha
  • 1 cuketa
  • 3 lístky máty
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • olivový olej
  • bylinkový olej
  • sůl a pepř

Postup: Cuketu nakrájíme na malé kousky. Na pánvi zvolna prohřejeme česnek a jakmile se olej rozpálí přidáme připravenou cuketu. Lehce orestujeme, přidáme sůl, pepř, deci vína s trochou vody a pár minut restujeme. Pstruha mezitím lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a vložíme na rozpálený gril. Rybu grilujeme jenom pár minut, aby zůstala šťavnatá. Při servírování přidáme bylinkový olej a podáváme teplé.

Kdo pro vás vaří?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés
test 14:42 11.9.2019