Grilovaný pstruh s mátovou cuketou
- 1 filet ze pstruha
- 1 cuketa
- 3 lístky máty
- 1 stroužek česneku
- 1 dcl bílého vína
- olivový olej
- bylinkový olej
- sůl a pepř
Postup: Cuketu nakrájíme na malé kousky. Na pánvi zvolna prohřejeme česnek a jakmile se olej rozpálí přidáme připravenou cuketu. Lehce orestujeme, přidáme sůl, pepř, deci vína s trochou vody a pár minut restujeme. Pstruha mezitím lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a vložíme na rozpálený gril. Rybu grilujeme jenom pár minut, aby zůstala šťavnatá. Při servírování přidáme bylinkový olej a podáváme teplé.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |