Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Máslové lanýže s mořskou solí podle cukráře Josefa Maršálka

Jídlo

  5:08
Čokoládové bonbony jsou neuvěřitelně dobré, a proto nebezpečně návykové. Většinou stačí kousek či dva pro dokonalý chuťový zážitek a také pro zasycení.

Máslové lanýže s mořskou solí podle cukráře Josefa Maršálka foto: Moderní česká cukrařina

Opět máte před sebou velmi flexibilní recept, který můžete donekonečna ochucovat různými přírodními aromatickými esencemi. Čokoláda miluje ovoce stejně jako květinové parfémy.

Na Ganache

  • 200 g 70 % hořské čokolády
  • 100 g smetany
  • 50 g sekaného kandovaného ovoce
  • 50 g másla
  • 2 g mořské soli

Smetanu přivedeme spolu se solí k varu. Nalijeme na čokoládu a necháme rozpustit. Po částečném zchladnutí vmícháme poloměkké máslo a kandovanou kůru. V chladničce necháme ztuhnout.

Na dokončení:

  • 50 g kakaa
  • třpytky

Postup: Odleželou hmotu nabíráme lžičkou a v dlaních tvoříme nepravidelné kuličky. Ty protřepeme v kakau. Dozdobíme třpytkami a necháme dobře vychladit.

Recept pochází z kuchařky Josefa Maršálka Moderní česká cukrařina. 

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...