130 let
Nejvláčnější Sacher. Jak na něj krok za krokem podle Jana Punčocháře

Nejvláčnější Sacher. Jak na něj krok za krokem podle Jana Punčocháře | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Premium

Recept

Nejvláčnější Sacher. Jak na něj krok za krokem podle Jana Punčocháře

Jídlo
  •   4:59

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Sacher má v sobě něco z kouzla rakousko-uherského mocnářství – a ve Vídni to moc dobře vědí: můžete si ho tam dát doslova v každé cukrárně. Hravě ho však zvládnete upéct i doma – nekomplikovanost chutí následuje stejně jednoduchá příprava.

Sacher je možná vůbec nejslavnější dort na světě: jet do Vídně a neochutnat ten pravý by byl pro všechny milovníky sladkého stejný hřích jako nedat si v Turecku baklavu nebo ve Švýcarsku aspoň kus dobré čokolády. Kdo by přesto tápal, co se pod jeho názvem skrývá: základem Sachru je tmavý korpus, promazaný meruňkovou zavařeninou a potažený čokoládou.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: