130 let
Nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou

Nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou | foto: Regionální potravina

Nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou. Jak na ně?

Jídlo
  •   5:35
Když se vám omrzí těstoviny, skvělou alternativou jsou bramborové nočky. Můžete si je připravit třeba à la co dům dal. Anebo se inspirovat naším originálním receptem plným surovin, které možná běžně nepoužíváte.

Nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou

Ingredience:

  • 400 g nočků
  • 10 ks růžičkové kapusty
  • 2 kulaté ředkve
  • 150 g kysaného zelí
  • 2 krůtí klobásy 
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • sůl, pepř, velkolistá petržel

Postup: Na rozpálené pánvi opečeme nakrájené a předem uvařené kapustičky, poté přidáme cibuli a ředkev a opečeme je do zlatova. Přidáme zelí s trochou šťávy, směs osolíme a opeříme a necháme prohřát.

Na druhé pánvi opečeme klobásu nakrájenou na plátky, poté i nočky, aby byly také zlehka opečené. Zeleninu i nočky smícháme dohromady. Můžeme přidat trošku láku ze zelí, aby směs byla lehce kyselá. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petržel.

Autor: Lidovky.cz