Každou surovinu se Pavel Drdel snaží zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. A nyní, v čase velikonočního půstu, mu vychází Postní kuchařka se spoustou neokoukaných receptů.
Půst čili zdravá bída. Jarní očista má i moderní podoby, přinášíme několik tipů a receptů |
Lidovky.cz: Právě začalo postní období před Velikonocemi, někdo si odříká maso, někdo čokoládu, někdo přestane pít alkohol. Čím je půst pro vás?
Pro většinu z nás je postní období spojeno především s jarní očistou, pro mne však neznamená vzdát se jen masa. Snažím se o skromnější přístup k jídlu během celého roku. Třeba i o Vánocích, kdy vnitřně cítím, že je špatné mít plný stůl, přecpané břicho, když na druhé straně země nemají lidé co jíst. Půst tedy pro mě především znamená být šetrný nejen ke svému tělu, ale i k přírodě.