Piano Nobile Chateau Mcely
Pstruh z místní sádky s petrželovo-cibulovým pyré, zeleninovými soudky a lehkou šafránovou omáčkou (10 porcí)
Filety z deseti pstruhů, olivový olej, sůl pepř - Vykostěné filety opečeme na olivovém oleji
Pyré
100 g petržele, 100 g cibule, sůl, pepř
Zeleninu nakrájíme na kostičky a pečeme pod pokličkou asi ¾; hodiny při 180°C. Potom vše rozmixujeme.
PSALI JSME: |
Zeleninové soudky
Mrkev, petržel, cuketa
Ze zeleniny vyřízneme malé soudky. Mrkvové a petrželové dáme vařit do poloměkka v kuřecím vývaru potom je i s cuketami orestujeme v olivovém oleji a nastrouháme na ně citrónovou kůru.
Šafránová omáčka
½; litru mrkvového freše, ½; l bílého vína, 2 šalotky, 1 l rybího vývaru, 2 větvičky tymiánu, 1 oloupaný citrón, větší špetka šafránu
Směs na mírném ohni pomalu redukujeme asi na třetinu obsahu, přecedíme a dochutíme solí a pepřem.
Edice 101 Lidových novinRádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz. |