Pátek 22. září 2023, svátek má Darina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Známí šéfkuchaři radí, jak vyzrát při vaření na inflaci. Detailní tipy na úspory v kuchyni i při nákupu potravin

Vyhlášený šéfkuchař Jan Punčochář | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Premium Doporučujeme
S tím, jak vaří ve své práci, se vaření doma samozřejmě srovnávat nedá. I oni však přijdou domů a přemýšlejí, jak potravinami neplýtvat, jak šetřit vodou a třeba využít zbytkové teplo. Server Lidovky.cz přináší záplavu praktických rad a tipů známých českých šéfkuchařů, jak zkrotit inflaci „za plotnou“ i mezi regály supermarketů.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet první měsíc za 1 Kč

„Důležité je přemýšlet, jaký spotřebič na přípravu jídla použijete. Pokud mám plynový sporák, používám ho na vaření vody na čaj, rychlovarnou konvici nezapínám,“ říká šéfkuchař Jan Kotrba. To je jen jeden z mnoha tipů, jak v kuchyni úspěšně bojovat se stále rostoucími cenami potravin a energií.

Oslovili jsme 5 předních šéfkuchařů z vyhlášených českých restaurací s jednoduchým zadáním: pošlete nám své rady, jak ušetřit peníze v kuchyni.

Co radí Jan Punčochář, majitel a šéfkuchař restaurací U Matěje a Stůl Jana Punčocháře:

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
první měsíc jen za 1 Kč

Roční

490
890 Kč
Předplatit
+ 6 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Dvouleté

1 690
Předplatit
+ 5 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se