S tím, jak vaří ve své práci, se vaření doma samozřejmě srovnávat nedá. I oni však přijdou domů a přemýšlejí, jak potravinami neplýtvat, jak šetřit vodou a třeba využít zbytkové teplo. Server Lidovky.cz přináší záplavu praktických rad a tipů známých českých šéfkuchařů, jak zkrotit inflaci „za plotnou“ i mezi regály supermarketů.
„Důležité je přemýšlet, jaký spotřebič na přípravu jídla použijete. Pokud mám plynový sporák, používám ho na vaření vody na čaj, rychlovarnou konvici nezapínám,“ říká šéfkuchař Jan Kotrba. To je jen jeden z mnoha tipů, jak v kuchyni úspěšně bojovat se stále rostoucími cenami potravin a energií.
Oslovili jsme 5 předních šéfkuchařů z vyhlášených českých restaurací s jednoduchým zadáním: pošlete nám své rady, jak ušetřit peníze v kuchyni.
Co radí Jan Punčochář, majitel a šéfkuchař restaurací U Matěje a Stůl Jana Punčocháře:
Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium