Penne s hovězím ragú
- 100 g těstovin penne
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 dl červeného vína
- 200 g rajčatového protlaku
- rozmarýn
- sýr parmezán
- olivový olej
- sůl a černý pepř
Postup: Nejdříve si připravíme hovězí ragú. Česnek, cibuli a mrkev nakrájíme na malé kostičky a vše osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje. Jakmile zelenina získá zlatou barvu, přidáme do pánve hovězí umleté maso a za stálého míchání restujeme na vysokém plamenu asi dvě minuty. Přidáme červené víno a necháme odpařit alkohol. Pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, rozmarýn a pomalu hodinu dusíme. Uvařené těstoviny přidáme do ragú v pánvi a na mírném ohni lehce povaříme, aby se těstoviny spojily s omáčkou. Servírujeme s čerstvě nastrouhaným parmezánem.
KDO PRO VÁS VAŘÍ?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |