Pečený kapr se žampiony a lískovými ořechy
Suroviny:
- 150 g kapra (syrový stav)
- 100 g žampionů
- 20 g šalotky
- 15 g lískových ořechů
- 5 ml olivového oleje
- 5 ml ořechového oleje
- 100 ml masového vývaru
- sůl, pepř
Postup: Houby si očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Ořechy si nasekáme na poloviny. Šalotku nakrájíme najemno. Na pánvi zahřejeme ořechový olej a přidáme šalotku, kterou restujeme zhruba 3 minuty. Poté přidáme houby a ořechy. Směs restujeme 6-8 minut a neustále promícháváme. Houby ochutíme solí a pepřem. Poté směs přendáme do zapékací mísy, podlijeme masovým vývarem a přemístíme do vyhřáté trouby na 180 °C.
Kapra si očistíme a nafiletujeme. Poté osolíme a opepříme. Kapra vložíme na pánev s trochou olivového oleje a opékáme z každé strany cca 2-3 minuty. Následně kapra položíme do trouby na houby a pečeme do měkka, zhruba 10-15 minut.