Rybí polévka
Suroviny:
- 220 g tresky
- 10 g ananasu
- 50 g rajčat
- 6 ks čerstvé bazalky
- 10 g česneku
- 65 g šalotky
- 10 g čerstvého zázvoru
- 14 g galangalu
- 6 g Chilli Bird´s Eye
- 2 ks bobkového listu
- 3 ks listů kafírové limetky
- 1 ks citronové trávy
- 2 g mleté kurkumy
- 1 l vody
- 42 g limetkové šťávy
- sůl, pepř a cukr dle chuti
Postup: Šalotku si nakrájíme najemno, česnek si utřeme a zázvor nastrouháme. Na olivovém oleji suroviny spolu restujeme do změknutí a necháme suroviny rozvonět. Poté přidáváme další přísady - ananas nakrájený na kostky, rajče nakrájené na menší kousky, nasekanou bazalku, nastrouhaný galangal, chilli najemno nasekané, bobkový list, list kafírové limetky, citronovou trávu a kurkumu.
Směs zalijeme vodou, přidáme na kousky pokrájenou rybu, sůl, pepř a cukr. Necháme chvíli vařit, dokud ryba není hotová. Po uvaření do polévky přidáme limetkovou šťávu.