130 let
Michal Bílek

Michal Bílek | foto: ČTK

Nominace na baráž: Chybí jen Hübschman

Sport
  •   11:38
PRAHA - V nominaci české fotbalové reprezentace na listopadové zápasy baráže o postup na mistrovství Evropy s Černou Horou chybí z opor jen potrestaný záložník Tomáš Hübschman.

Trenér Michal Bílek na dva klíčové duely povolal jednadvacet hráčů včetně Marka Matějovského, jenž se minule omluvil kvůli zranění. První utkání se bude hrát 11. listopadu v Praze na Letné, odveta je na programu o čtyři dny později v Podgorici.

ČTĚTE TAKÉ:

Bílkovi budou kvůli disciplinárním trestům za vyloučení v závěru kvalifikace chybět defenzivní hráči Tomáš Hübschman a Roman Hubník. Kouč proto podle médií oslovil Tomáše Ujfalušiho a Jiřího Jarošíka, oba však návrat do reprezentace odmítli.

Černohorci nominovali tým v pondělí, trenér Branko Brnovič má k dispozici všechny opory z dosavadního průběhu kvalifikace. Stabilní členy kádru doplnil záložník Branko Boškovič, který se do týmu vrací po roční přestávce.

NOMINACE NA BARÁŽ

Brankáři: Petr Čech (Chelsea) 86/0, Jaroslav Drobný (Hamburk) 5/0, Jan Laštůvka (Dněpropetrovsk) 1/0

Obránci: Zdeněk Pospěch (Mohuč) 29/2, Jan Rajnoch (Ankaragücü) 15/0, Tomáš Sivok (Besiktas) 21/2, Theodor Gebre Selassie (Liberec) 5/0, Roman Hubník (Hertha Berlín) 19/2, Daniel Pudil (Genk) 21/2, Michal Kadlec (Leverkusen) 30/7

Záložníci: Petr Jiráček (Plzeň) 3/0, Tomáš Rosický (Arsenal) 83/20, Daniel Kolář (Plzeň) 6/1, Jaroslav Plašil (Bordeaux) 67/6, Marek Matějovský (Sparta) 15/1, Jan Rezek (Famagusta) 9/3, Václav Pilař (Plzeň) 4/0, Milan Petržela (Plzeň) 8/0

Útočníci: Milan Baroš (Galatasaray) 85/39, David Lafata (Jablonec), 14/2 Tomáš Pekhart (Norimberk) 6/0

Autoři: Lidovky.cz, ČTK