130 let

David Pastrňák (88) slaví v náruči krajana a jmenovce Krejčího. | foto: ČTK/AP

Start NHL bez českých hvězd? Pastrňák a Kaše opět vynechali trénink Bostonu, nejsou fit

Sport
  •   19:29
Boston - Čeští útočníci David Pastrňák a Ondřej Kaše dnes vynechali třetí ze čtyř dosavadních tréninků Bostonu před dohrávkou NHL. Trenér Bruins Bruce Cassidy bez dalších podrobností uvedl, že oba byli podle pravidel soutěže „zdravotně nezpůsobilí k účasti“.

Odliv hvězd z KHL. Talentovaní Rusové obětují peníze, Amerika je láká víc

Nejlepší střelec základní části NHL Pastrňák a Kaše se nezúčastnili prvních dvou tréninků v pondělí a úterý, kdy ještě byli v karanténě povinné pro hráče po návratu z Evropy. Oba čeští útočníci se do přípravy Bostonu zapojili ve středu, dnes ale opět chyběli.

„Z pohledu ligy nejsou nyní ‚zdravotně způsobilí k účasti‘. Doufejme, že se to v blízké budoucnosti změní,“ řekl novinářům bostonský trenér Cassidy. „Vždycky, když chybí na tréninku hráč, s nímž počítáte, tak je to důvod ke starostem. Ale prostě jdeme dál,“ dodal.

David Pastrňák znovu vede tabulku střelců
Jake DeBrusk a Patrice Bergeron slaví gól Davida Pastrňáka

Boston coby nejlepší tým základní části čeká turnaj o nasazení v 1. kole play off. V Torontu, jež bude základnou pro mužstva Východní konference, se od 2. srpna Bruins utkají s Washingtonem, Tampou Bay a Philadelphií.

„Jestli přemýšlím o tom, že nebudu mít ve skupině a play off tyhle hráče k dispozici? Ne, to by byla spekulace,“ řekl Cassidy. „Samozřejmě nechcete přijít o dva členy základní sestavy a hráče, jako je David, který je nejlepším střelcem ligy. Chcete ho mít tady, chcete, aby se dostal zpět do kondice, chcete, aby se vrátil na led a byl se svými spoluhráči. Ale není,“ řekl kouč, jenž má v přípravném kempu ještě brankáře Davida Vladaře, obránce Jakuba Zbořila a útočníka Davida Krejčího.

Čtyřiadvacetiletý Pastrňák před březnovým přerušením a následným ukončením základní části NHL nastřílel v 70 zápasech 48 branek a společně s ruským kanonýrem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem se podělil o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy. Stejně starý Kaše přišel do Bostonu v únoru z Anaheimu.

Autor: ČTK