Fotočlánek 30. června 2016 13:19 PRAHA

Konec Baráčnické rychty. Sousedící hotel chce mít klid, míní provozovatel

Konec oblíbeného malostranského podniku Baráčnická rychta v té podobě, jak ho jeho návštěvníci znali. Tedy nejen jako restauraci navštěvovanou v...

Rozhovor 9. listopadu 2015 15:15 PRAHA

‚Laik rozdíl mezi čerstvou a mrazenou husou nepozná. Na obě stačí sůl, kmín a jablka‘

Husa (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Svatomartinské hody, ke kterým neodmyslitelně patří pečená husa a svatomartinské víno, se blíží. O výběru husy i samotném pečení jsme mluvili s...

18. října 2015 7:00 ZNOJMO

Nejlepší kuchařkou roku je Kuchařka první republiky

Kuchařka první republiky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejlepší knižní kuchařkou roku je Kuchařka první republiky, kterou letos vydalo nakladatelství Smart Press. Jejími autory jsou Jitka Rákosníková a...

Rozhovor 4. října 2015 7:00 PRAHA Šarlota Šudrychová

Hrozně mě baví prvorepubliková a rakouská kuchyně, říká oblíbená autorka Zatloukalová

Autorka oblíbených kuchařek Jana Florentýna Zatloukalová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hodně povídání a méně fotografií, tak vypadají kuchařky Jany Florentýny Zatloukalové. „Snažím se vysvětlit všechno do detailů, aby v hlavě nevznikaly...

1. října 2015 6:10 VELKÉ KARLOVICE (VSETÍNSKO)

V Karlovicích vrcholí přípravy na gastrofestival, pekaři pečou stovky frgálů

Soutěž o nejlepší valašský frgál (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku vrcholí přípravy na víkendový Karlovský gastrofestival. Kuchaři například ve středu začali péct frgály, tradiční...

18. srpna 2015 6:27

Vynikající mořské plody mají v Brně, radí designér Petr Novague

Designér Petr Novague. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kde si v Brně vychutnat středomořskou stravu? Kde dělají nejlepší ryby a sushi? A kde se zároveň u jídla pokocháte nádherným interiérem? Se svými...

28. července 2015 6:25

Kyselice de luxe či risotto s bryndzou. Kam v Beskydech za dobrým jídlem, radí Pasta Oner

Výtvarník Pasta Oner | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kde hledat zajímavou inspiraci, která by ladila oku i žaludku přímo v srdci Beskyd? Aktuálně jeden z nejznámějších českých výtvarníků Pasta Oner...

14. července 2015 6:37

Za švestkovými knedlíky a architekturou do Jizerek, radí designér Froněk

Michal Froněk a Jan Němeček | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kam vyrazit v létě za zajímavou architekturou a ještě si u toho pochutnat? Designér Micha Froněk, který je známý jako jedna polovička z úspěšného...

6. července 2015 13:26 PRAHA

Češi kupují méně zmrzliny. Má to ale zachránit borůvková příchuť

Sezamová zmrzlina s černým sezamem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Trh s balenou zmrzlinou v Česku za posledních 12 měsíců meziročně mírně klesl. V období od loňského června do konce května letošního roku se v...

18. ledna 2015 7:00 BRNO

Frgály, kiščok, drkotina. Moravské kraje vydaly kulinářského průvodce

Soutěž o nejlepší valašský frgál (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čtyři moravské kraje vydaly nového turistického průvodce Gastronomie a folklor Moravy a Slezska. Brožura obsahuje recepty na přípravu tradičních...

23. listopadu 2014 6:00 SRNÍ (KLATOVSKO)

Královna marmelád má rekord: na Šumavě vyrobila tu největší

Marmeláda z 50 kilogramů citronů, 50 kilogramů cukru a 20 litrů šampaňského | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Z 50 kilogramů citronů, 50 kilogramů cukru a 20 litrů šampaňského vyrobila v Srní na Šumavě podnikatelka Blanka Milfaitová největší marmeládu na...

Fotočlánek 17. srpna 2014 7:00 PRAHA

Pečený býk, křepelky. Festival představil historické recepty

Druhý ročník Food Festivalu v Luhačovicích na Zlínsku představil v sobotu historické recepty a pokrmy i moderní kuchařské postupy.

15. března 2014 6:20

Američtí studenti o jídle v Praze. Překvapil je tatarák i smažený sýr

Tatarský biftek (178 Kč). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tatarák? Smažák? Nejen tyto dvě české klasiky překvapily americké studenty, kteří sdílejí své zkušenosti s Prahou a především pak s místní kuchyní...

5. ledna 2013 7:00 PRAHA

České kuchařky soutěží. Která z nich se prosadí ve světě?

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šest českých knih o vaření, které zabodovaly v národním kole soutěže Gourmand World Cookbook Awards 2012, se kvalifikovalo do světového kola. Utkají...

4. prosince 2012 7:00 PRAHA

Česká kuchyně může být i zdravá, píše Ital v kuchyni

Emanuele Ridi - italský kuchař a resteuratér ve svém obchodě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na předvánočním trhu se objevila řada kuchařek s českými jídly. Řada z nich vyvrací pravidlo, že česká kuchyně je synonymem pro nezdravou stravu. "Na...

19. listopadu 2012 7:00 PRAHA

České rodiny po celé ČR poobědvaly s rodinami přistěhovalců

Bramboračka s houbami (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K nedělnímu obědu společně usedly české rodiny s rodinami přistěhovalců. U jídla se sešly díky projektu Rodina od vedle, který má přispět k integraci...

12. srpna 2012 21:40 KLADNO

Kladenský Svatý Vavřinec: umělecké melouny i kančí guláš

Objevily se i pečlivě zdobené melouny | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O tom, jak různě může chutnat guláš z hovězího nebo kančího masa, se mohli o víkendu přesvědčit návštěvníci Oslav svatého Vavřince v Kladně. Týmy...

6. května 2012 7:03 KARLOVY VARY

Food Festival v Karlových Varech přilákal davy

Kuchaři soutěžili ve filetování lososa. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Karlovarský Food Festival nabývá s každým rokem na rozměrech, ať už v počtu zúčastněných restaurací či konzumentů. Jeho čtvrtý ročník, který se...

15. října 2009 8:00

Lehká koprovka bez tuhého hovězího, ale s rybou

Lehká a elegantní koprovka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdyby se mě někdo ptal, co je typické pro českou kuchyni, okamžitě bych vystřelila: no přece knedlík a omáčky. Ať už doma nebo ve školní jídelně....

1. října 2009 14:57

Zelenina plněná mletým masem aneb nezůstávejte jen u paprikových lusků

Plněná zelenina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plnění zeleniny sekaným masem má v našich krajích dlouhou tradici. Dříve se směsí sekaného masa plnila běžně dostupná zelenina- zelí, kapusta, ale...

24. září 2009 14:48

Knedlíková mánie aneb není knedlík jako knedlík

Tvarohové knedlíky s rajčatovou omáčkou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recepty z evropských zemí jakoby z oka vypadly těm našim. Pojďme si uvařit naši národní specialitu, která nemá daleko do světovosti - tvarohové...

17. září 2009 10:34

Pečené kuře s fenyklem aneb jak skloubit známé s neznámým

Pečené kuře s fenyklem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Návod na pečené nadívané kuře nebude pro většinu z vás žádná převratná událost. Vždyť již ve starověku se kuřata pekla na rožni a postupem času se...

4. září 2009 15:14

Krok vzad, dva kroky vpřed aneb svíčková s dvojitou dávkou zeleniny

Svíčková s dvojitou dávkou zeleniny. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šlehačka, knedlíky a koneckonců i brusinky se staly pro spoustu lidí důvodem, proč tuhle českou klasiku zavrhnout. Přitom stačí popojít o kus vpřed,...