Sobota 1. června 2024, svátek má Laura
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Krok za krokem: jak na roastbeef s kaparovým dipem

Jídlo

  5:04
Máte rádi roastbeef, ale netroufáte si ho připravit doma? Tady je recept! Server Lidovky ve spolupráci s kulinářskou školou Chefparade připravil fotografický seriál. Dobrou chuť.

Roastbeef s kaparovým dipem foto: Chefparade

Roastbeef s kaparovým dipem

  • 500 g nízkého roštěnce z mladého býka
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce anglické hořčice
  • 2 Lžíce Worcesteru
  • 1/3 svazku tymiánu/rozmarýnu
  • sůl, pepř

Kaparový dip:

  • 50 g kaparů
  • 100 g majonézy
  • 1 lžíce cukru
  • sůl, pepř

Postup: Potřete maso hořčicí rozmíchanou se sladkou paprikou a worcesterem, opepřete a nechte odpočívat v lednici (nejlépe přes noc). Maso důkladně osolte a opečte na rozpálené pánvi ze všech stran . Přemístěte na pekáč a pečte v horkovzdušné troubě cca 30 minut při 140°C. Ideální teplota ve středu masa je 56°C - 58°C.

Kapary z nálevu sceďte a jemně rozsekejte nožem.
Přidejte koření

Kapary z nálevu sceďte a jemně rozsekejte nožem. Smíchejte s cukrem a majonézou, osolte a opepřete podle chuti. Výsledná chuť by měla být příjemně sladko-kyselá. 

Rada šéfkuchaře: Při dopékání roastbeefu v troubě lze použít teploměrovou sondu. V indukční troubě se při nastavení programu „Roastbeef“ maso nejprve samo zprudka opeče a poté dopéká na správnou teplotu i čas.

Tip: Pro odlehčenou verzi kaparového dipu můžete využít jogurt a zakysanou smetanu místo majonézy.

Autor:
Témata: Recepty, maso

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!