Premium
Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce
schránka
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
ovoce
Potažení korpusu marcipánem či fondánem? Potahovaný dort zvládnete s tímto receptem hravě i doma
Premium
Seriál
Tiramisu a jiné dezerty, které není třeba péct. Tady jsou recepty na ty nejlepší z nich
Premium
Seriál
Na samosběr se dělají i pořadníky. Kam na něj vyrazit, co sklízet a kolik zaplatíme?
Premium
Doporučujeme
Sevilla bude vyrábět elektřinu z pomerančů, má jich víc než dost
Řepa, hrušky a sýr. Šéfkuchař Jan Punčochář radí, jak na vynikající salát
Recept
Zázračným přípravkům na hubnutí nevěřím, říká lékárnice
Rozhovor
VAŘENÍM PROTI COVIDU: Zařaďte do jídelníčku fazole. Obsahují flavonoidy
MEXICKÉ PODIVNOSTI: Zásadně dvě snídaně, gastroporno a co nejvíce kukuřice a chilli
Koncentrovaná chuť léta. Začněte zase s kompoty, jejich chuť je jedinečná
Doporučujeme
Džem s pálenkou či levandulí. Jak na zavařování ovoce?
Recept
Sladce trpký doprovod. Rebarbora se hodí i k masu, radí Jan Punčochář
Recept
Ovoce, nebo zelenina? O správném zařazení rajčete rozhodovaly i soudy
Premium
Jablíčko, nebo hruštička? Vědci zkoumají vývoj odrůd ovoce a zeleniny pomocí obrazů
Jak nejlépe uchovat přebytky ze zahrad? Dobře naložené nebo třeba sušené, samozásobitelství je v módě
Inflace v červnu zrychlila růst na 3,3 procenta. Zdražovaly hlavně potraviny a bydlení
Mražená sklizeň. Připravte si jahodový sorbet doma, radí Jan Punčochář
Doporučujeme
Hledá se klíč, kolik jídla na pultech má být z Česka. Poslanci se domnívají, že to trhu prospěje
Původní zpráva
Zelenina dál zdražovat nebude, míní zemědělci. Hodně závisí na situaci ve Španělsku a Itálii
Potraviny kvůli suchu a viru zdražují. Nejsme soběstační a teď se nám to vrací, říká expert
Původní zpráva
Šťavnatá rajčata na zahradě. Kdy je začít sázet a jak se o ně starat?
V Británii nemá kdo sklízet ovoce, chybí sběrači z východní Evropy. Farmy zvažují pronájem letadel
ŽÍDEK: Jíst pestře lze i v zimě. Nevadí, že není čerstvé ovoce
Zeptali jsme se vědců: Jak se vyvíjeli koně?
Ovoce přešlé mrazem. Sladká přeměna překvapí
,Jsem fakt z Česka.‘ Přichází změna značení potravin
Lahodnosti mandlí podlehl celý svět. Málo se ví, že Československo bylo v jejich pěstování soběstačné
Premium
Doporučujeme
Urvi, co můžeš. Kdy škodí hromadné nájezdy do přírody?
Víc slivovice, ale i víc hříšníků. V rukou celníků skončilo za poslední sezonu skoro 2400 pěstitelů
Premium
Temperament v kornoutku. Divoké chutě táhnou víc než obehraná vanilka
Černý rybíz, poklad zahrádek. Chutné a léčivé ovoce
Letošní jarní mrazy způsobily ovocnářům velké škody. Ty dosahují 158 milionů korun
Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák, brambory nebo vepřové. Levnější je ovoce
V Česku si mango loupu, v Africe ho jíme i se slupkou, říká dovozce cizokrajného ovoce
Rozhovor
Jezte více ovoce a zeleniny, snižuje deprese
ČERNÝ: Ukládání ovoce a zeleniny. Příprava na zimu v plném proudu
Jedete do zahraničí? Pozor na led v pití
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu