130 let
Skupina Lucie

Skupina Lucie | foto: Reprofoto

Festivalový víkend: chill-out i zábava na statku

Colours of Ostrava
  •   6:00
První červencový víkend bude sváteční. Nejen díky Cyrilovi, Metodějovi a Janu Husovi, ale i řadě zahraničních jmen, která se do Česka chystají. Domácí festivalová sezóna se totiž po zahřívacím kole rozjíždí do obrátek.

Rock for People (Hradec Králové, 3. až 5. července)

Začátek prázdnin si nejde představit bez stálice na české hudební mapě. Přehlídka Rock for People se i letos snaží ukázat, že vládne domácím mainstreamovým festivalům. Pomůžou ji k tomu Manu Chao, Chase & Status či už ikonická Lucie.

Global Chill-out (Brno, 4. až 6. července)

Hlavním znamením akce je pohodové houpání. A nezáleží, jestli v rytmu reaggae, elektronického downtempa či ambientu. Dobrou náladu budou rozdávat soundsystémy a kapely z celé Evropy a několik českých jmen.

Mystic Sk8 Cup (Praha, 4. až 6. července)

Závod, který do Prahy přitahuje světovou skateboardovou špičku, letos proběhne už podvacáté. A pořadatelé proto přicházejí s našlapaným doprovodným programem. Vedle lokálních hvězd jako PSH či Wohnout přijedou i ragga metalisté Skindred.

Startfest (Želeč, 5. července)

Dvě pódia nabízí malý festiválek probíhající v areálu starého statku. Největším lákadlem pro víkendový výlet na Moravu je bezpochyby hip-hopová kapela Prago Union.

Prago Union, největší lákadlo letošního Startfestu.

Dřevorockfest (Dřevohostice, 5. až 6. července)

Zámecká zahrada v Dřevohosticích tento víkend láká vyznavače českého rock´n´rollu všech věkových kategorií. Posuďte sami. Kromě několika současných tváří (Jaksi Taksi, UDG) se na stagei ukáže i Citron a Václav Neckář s Bacily.

Beats for Love (Ostrava, 3. až 5. července)

Když se řekne hudba a industriální oblast Dolní Vítkovice, vybaví se lidem Colours of Ostrava. Ale do téhle přehlídky ještě dva týdny zbývají a zrezivělé ostravské město teď přivítá jiný festival. Už podruhé. Na elektronickém Beats for Love se předvedou jak legendy světového houseu X-Press 2, tak drum´n´bassová stálice John B či rakouští technomágové A-Brothers.

Autor: ost