130 let

Cliff Booth (Brad Pitt) a Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Foto z natáčení snímku Once Upon a Time in Hollywood. Režie: Quentin Tarantino. | foto: Sony Pictures

Vraždící kult už se třese. Tarantino stihl dokončit svůj nový film, bude uveden v Cannes

Kultura
  •   14:00
CANNES - Americký režisér Quentin Tarantino stihl dokončit svůj nový film Tenkrát v Hollywoodu a snímek se tak bude moci zúčastnit hlavní soutěže na festivalu v Cannes. Na francouzskou Riviéru dorazí i hlavní hvězdy filmu Leonardo DiCaprio, Brad Pitt a Margot Robbieová, oznámil ředitel přehlídky Thierry Frémaut.

„Obávali jsme se, že film, který jde do kin až koncem července, nebude hotový, ale Quentin Tarantino čtyři měsíce nevyšel ze střižny,“ uvedl Frémaut v tiskovém prohlášení.

Margot Robbieová jako Sharon Tateová. Foto z natáčení snímku Once Upon a Time...
Leonardo DiCaprio jako herec Rick Dalton. Foto z natáčení snímku Once Upon a...

‚Quentin Tarantino je kr**én,‘ cituje Playboy skladatele Ennia Morriconeho. Ten vyjádření popírá

Nový film režiséra, který v Cannes získal hlavní cenu - Zlatou palmu - už v roce 1994 za snímek Pulp Fiction, se odehrává v Hollywoodu 60. let a natočen byl na motivy skutečných událostí. Hlavními postavami jsou bývalá televizní hvězda Rick Dalton (DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér a nejlepší přítel Cliff Booth (Pitt), kteří se snaží najít si své místo v měnícím se filmovém průmyslu.

Robbieová hraje v bezmála tříhodinovém snímku těhotnou herečku Sharon Tateovou, manželku režiséra Romana Polanského, kterou bestiálně zavraždila skupina kolem Charlese Mansona.

Autor: ČTK