Koishi Fish & Sushi
Halibut s dýňovým pyré, marinovanou dýní a pěnou z kokosového mléka a jasmínové rýže (10 porcí)
Ingredience:
Halibut 1500 g, Olivový olej 100 g, sůl, pepř
Halibuta osolit, opepřit a upéct na olivovém oleji
Dýňové pyré s curry
Máslo 100 g, šalotka 2 ks, středně velká dýně Hokkaido, bílé víno 200ml, smetana 100 ml, 2 čajové lžičky curry, cukr, sůl
ČTĚTE TAKÉ: |
Na másle zpěnit šalotku, přidat dýni nakrájenou na kostky a spotit ji, přidat curry, zalít bílým vínem a svařit. Přidat smetanu, cukr, sůl a rozvařit a potom rozmixovat na pyré
Marinovaná dýně
Středně velká dýně Hokkaido, vinný ocet 350 ml, šampaňské 350 ml, kuřecí vývar 200 ml, 5 čajových lžiček curry, cukr 350 g, sůl
Dýni nakrájet na špalíčky, zavařit všechny suroviny a dýni krátce povařit na skus
Pěna z kokosového mléka a jasmínové rýže
Máslo 100 g, dvě šalotky, jasmínová rýže 150 g, bílé víno 400 ml, kuřecí vývar 800 ml, kokosové mléko 800 ml, smetana 400 ml, šťáva z jedné lunetky, citronová verbena, jedna lžička třtinového cukru
Šalotku a jasmínovou rýži spotit na másle, zalít bílým vínem a svařit. Přidat kuřecí vývar a kokosové mléko a povařit deset minut. Dochutit limetkovou šťávou, třtinovým cukrem a citronovou verbenou.
Edice 101 Lidových novinRádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz. |