Bezlepková velikonoční nádivka s cizrnou
6 až 8 porcí
- 250 g směsi na cizrnové placičky Crispins
- 500 mléka
- olej na pečení placek
- 600 g uzeného boku
- 200 g klobásy
- 7 vajec
- 200 g kukuřičné strouhanky Extrudo
- 120 ml smetany ke šlehání
- 70 g cibule
- 70 g pórku
- 40 g sádla
- 30 g česneku
- sekané kopřivy, petržel, pažitka
- sůl, drcený kmín, majoránka
Postup: Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty upečte z obou stran. Po zchladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky. V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova nakrájenou cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, které doplňte pokrájenými bylinkami. Výrazně ochucenou klobásu a předem uvařený uzený bok nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve spolu s pórkem.
Vše nakonec zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Po zchladnutí směsi přimíchejte rozšlehaná vejce, sůl a nakonec vmíchejte připravené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Tuto speciální nádivku – sekanou – pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 – 40 minut. Podávejte se salátem.