130 let
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka | foto: Zdravé stravování

Recept

Bezlepková velikonoční nádivka s cizrnou. Jak na ni?

Jídlo
  •   5:36
Velikonoce jsou skoro za dveřmi a doma na stole by neměla vedle mazance a beránka chybět ani velikonoční nádivka. Nechte se inspirovat receptem s cizrnou.

Bezlepková velikonoční nádivka s cizrnou

6 až 8 porcí

  • 250 g směsi na cizrnové placičky Crispins
  • 500 mléka
  • olej na pečení placek
  • 600 g uzeného boku
  • 200 g klobásy
  • 7 vajec
  • 200 g kukuřičné strouhanky Extrudo
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 70 g cibule
  • 70 g pórku
  • 40 g sádla
  • 30 g česneku
  • sekané kopřivy, petržel, pažitka
  • sůl, drcený kmín, majoránka

Postup: Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty upečte z obou stran. Po zchladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky. V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova nakrájenou cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, které doplňte pokrájenými bylinkami. Výrazně ochucenou klobásu a předem uvařený uzený bok nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve spolu s pórkem. 

Vše nakonec zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Po zchladnutí směsi přimíchejte rozšlehaná vejce, sůl a nakonec vmíchejte připravené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Tuto speciální nádivku – sekanou – pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 – 40 minut. Podávejte se salátem.

Autor: ape