Bramborový salát s majonézou z kešu
- 1,2 kg brambor
- 300 g nakládané zeleniny (mrkev, hrášek, cibule, okurka)
- 3 vejce
- 80 g jablek
- 80 g oříšků kešu
- 1 stroužek česneku
- citronová šťáva
- himálajská sůl
- petrželová nať
Kešu oříšky přes noc namočte. Brambory uvařte ve slupce, stejně tak vejce. Jakmile jsou brambory hotové, zbavte je slupky a protlačte tvořítkem na bramborový salát. Vložte do mísy. Dále přidejte nakládanou zeleninu, najemno nakrájené vejce a oloupané jablko. Kešu oříšky umixujte s částí vody, ve které se máčely, společně s česnekem, solí a citronovou šťávou na hustší hladký krém. Ten vmíchejte do salátu, dozdobte petrželovou natí a nechte v lednici odpočinout.