Falešný vajíčkový salát s květákem, ředkvičkami a kapary
- 100 g přírodního tofu
- 1–2 lžičky černé soli
- 1 lžička kurkumy
- 5 ředkviček
- 4 větší růžičky mladého květáku
- 2 jarní cibulky
- 4 hrstky nahrubo nasekaného listového salátu
- 4 lžíce sójového jogurtu
- 1 lžička hořčice
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- hrstka kapar
- hrstka jarní cibulky na posypání
Postup: V malé misce rozmačkáme tofu s černou solí a kurkumou. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, květák nastrouháme na plátkovém struhadle, jarní cibulku nasekáme nadrobno. Vše, spolu s listovým salátem, vsypeme do větší mísy. Přidáme sójový jogurt, hořčici, olivový olej, dle potřeby mírně osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Vsypeme nasekané kapary, polovinu rozmačkaného tofu a opět promícháme. Podáváme posypané zbylým tofu a jarní cibulkou.
Můj tipNa talíři můžeme posypat také pažitkou nebo kapary. Do salátu pro obohacení můžeme přidat i cherry rajčátka. Místo černé soli, která kromě chloridu sodného obsahuje železo a síru, a právě proto vůní připomíná vajíčka, používám někdy také indickou směs koření Chunky Chat masala (ve složení je černá sůl také zahrnuta). Stojí za vyzkoušení. |