130 let
La Degustation Boheme Bourgeoise

La Degustation Boheme Bourgeoise | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Restaurace Alcron a La Degustation si udržely michelinskou hvězdu

Jídlo
  •   11:25
Pražské restaurace Alcron v hotelu Radisson a La Degustation Boh?me Bourgeoise znovu obhájily jednu hvězdu v letošním vydání gastronomického průvodce Michelin. Ocenění Bib Gourmand, které se uděluje podnikům s kvalitním jídlem za rozumnou cenu, potvrdily restaurace Divinis, Aureole, Sasazu, Aromi a Sansho.

„Nového Biba získala Praha díky restauraci Na Kopci,“ informoval Daniel Cahel z českého zastoupení společnosti Michelin. Do michelinského průvodce, kterým se inspirují cestovatelé z celého světa, navíc přibyly další čtyři restaurace v hlavním městě - Grand Cru, Maso a Kobliha, Zdenek Oyster´s Bar a Atelier.

Restaurace Alcron šéfkuchaře Romana Pauluse a La Degustation Boh?me Bourgeoise, jejíž kuchyni řídí Oldřich Sahajdák, poprvé získaly michelinskou hvězdu v roce 2012. Od té doby prestižní ocenění každý rok obhájily.

Michelinská hvězda by nám slušela, myslí si nový šéfkuchař Zlaté Prahy

Již 34. edice průvodce Michelin Main Cities of Europe vychází v angličtině tento týden, bude dostupný i na tabletech a mobilních telefonech. Čtenáři v něm najdou informace o 1537 hotelech a 2380 restauracích. Patnáct z nich se může chlubit třemi hvězdami, 83 bylo oceněno dvěma hvězdami a 373 jednou hvězdou Michelin. „V průvodci naleznete údaje ze 46 měst ve 20 zemích. Nově jsou do výběru přidány Aarhus v Dánsku a Malmo ve Švédsku,“ dodal Cahel.

Ocenění Bib Gourmand má letos celkem 292 restaurací v Evropě, v němž se podle michelinských měřítek snoubí znamenitá chuť jídla s rozumnou útratou. 

Roman Paulus, šéfkuchař Alcronu.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK